OM ASHFORD

Varje dag är en Ashford-dag!

[T]extilhantverket spinning, vävning, tovning, färgning och stickning är ett underbart sätt att uttrycka sig själv. De oändliga kombinationerna av färger, fibrer och struktur öppnar upp en värld av kreativitet och inspiration.

Sedan 1934, då Walter Ashford grundade företaget, har Ashford Hantverk blivit världsledande inom tillverkning av textil hantverksutrustning. Idag har Walters son Richard och hans hustru Elizabeth tillsammans med sin lojala och långvariga personal producerat över 600.000 spinnrockar och vävstolar som används runt om i världen.

Produkterna (som är resultatet av 75 års erfarenhet, kundrespons, forskning och utveckling), är utformade för att vara robusta, enkla och roliga att använda. Vi har ett sortiment av spinnrockar, vävstolar, kardmaskiner och kardor, fibrer, färgämnen, garn och böcker som passar varje livsstil.

Den nyazeeländska regeringen har gett Ashford utmärkelser för hög kvalitet i design och export och allt är tillverkat enligt kvalitetssäkringssystemet Q-base. Ashfords produkter är tillgängliga över hela världen. I grunden är vår filosofi att respektera naturen och arbeta etiskt och hållbart. Och, naturligtvis, spinning och vävning är miljövänliga aktiviteter som minskar beroendet av icke-förnybara resurser.

Om Merino
Merino kallas Merino-fårets fina och särskilt mjuka ull. Merinofåret har avlats fram för att producera en speciellt fin ull. Den fina kvalitén är främst ett resultat av ullfibrernas tjocklek.

Välkommen till Ashfords värld av textila hantverk!

KONTAKTA OSS


Hör gärna av dig till oss på Gudruns Ullbod om du har några frågor eller funderingar. 

Butikens Öppettider
Öppet efter tidsbeställning

Gudruns Ullbod
Enköpings-Näs Sjövreten 1
745 92 Enköping
info@gudrunsullbod.com
070-550 61 26