KURSER

Nu har vi släppt datumen till vårens kurser 2021. Välkommen med en intresseanmälan. Datum 6-7 feb, 20-21 mars, 24-25 april, 8-9 maj. Mer info ang kurserna kommer…

Spinn- och vävkurser, hösten 2020

Gudruns Ullbod & Stefan Moberg

 

Varmt välkomna till våra spinn- och vävkurser!

Våra kurser lämpar sig både för nybörjaren såväl som den mer avancerade spinnaren/vävaren. Ni
väljer själva om ni vill spinna eller väva.
Inom spinningen arbetar vi med både grundläggande och mer avancerade spinntekniker, pratar om skillnaden mellan kam- och kardgarn och hur olika garnstrukturer beter sig under olika förhållanden och färgar ull. Vi pratar också om hur man tvättar, kardar/kammar och tar hand om råull och andra fibrer samt analyserar olika garnstrukturer. Spinnrockar och andra ullredskap ur Ashfords sortiment finns att låna under kursen.
Inom vävningen arbetar vi med enkla men mångsidiga redskap i form av grindvävstolar (”rigid heddle looms”). Dessa vävstolar är små och till synes enkla, men kan användas till allt
från delikata sjalar och beklädnadstyger till robusta ullmattor! Vi går igenom grundläggande
bindningslära, alltså läran om hur trådarna i väven på olika sätt binder ihop varandra till en textil,
olika färgeffekter och även hur man kan arbeta med att färga garnet för vävning för att uppnå olika effekter. Vävstolar ur Ashfords sortiment finns att låna under kursen.

 

Under hösten 2020 kommer vi på grund av coronapandemin endast ha sex platser per kurs, för att kunna hålla avstånd och undvika trängsel! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Kursledare är Stefan Moberg, konsthantverkare med inriktning mot vävning och spånad och pedagog. Som skribent och designer finns han publicerad både i Sverige och internationellt, bland annat i svenska VÄV, nyzeeländska ”The Wheel” och amerikanska ”Handwoven”. Stefan har bland annat vunnit pris i SM i spinning och studerat japansk kasurivävning i Kyoto.

 

Datum:

29-30 augusti / 17-18 oktober / 21-22 november

 

Pris:

3300 kr inkl. helpension / 2800 kr exkl. boende

 

Välkomna!
/Suzanne & Stefan

 

 

Vävonsdag

Under hösten 2020 kommer vi arrangera Vävonsdag, som kommer fungera som en endagsworkshop där man kan få en introduktionskurs i att väva på grindvävstol eller mer avancerad vävning. Kom och prova på, eller få hjälp mer specifika frågor – vi anpassar innehållet efter era önskemål!

Kursledare: Stefan Moberg

 

Datum:

26 augusti / 14 oktober / 25 november

 

Pris:

1100 kr inkl. lunch

 

Workshop i tvåändsstickning

Kom och lär dig att tvåändssticka, en traditionell teknik som är spännande och som ger ett stabilt och slitstarkt resultat.

Kursledare: Gun Eriksson

 

Datum:

18 november

 

Pris:

1100 kr inkl. lunch

 

KONTAKTA OSS


Hör gärna av dig till oss på Gudruns Ullbod om du har några frågor eller funderingar. 

Butikens Öppettider
Öppet efter tidsbeställning

Gudruns Ullbod
Enköpings-Näs Sjövreten 1
745 92 Enköping
info@gudrunsullbod.com
070-550 61 26