KURSER

Spinn- och vävkurser

hösten 2019
Gudruns Ullbod & Stefan Moberg

Spinn- och vävkurser

Spinn- och vävkurser

Välkomna till höstens spinn- och vävkurser!
Våra kurser lämpar sig både för nybörjaren såväl som den mer avancerade spinnaren/vävaren. Ni väljer själva om ni vill spinna eller väva.

Inom spinningen arbetar vi med både grundläggande och mer avancerade spinntekniker, pratar om skillnaden mellan kam- och kardgarn och hur olika garnstrukturer beter sig under olika förhållanden och färgar ull. Vi pratar också om hur man tvättar, kardar/kammar och tar hand om råull och andra fibrer samt analyserar olika garnstrukturer. Spinnrockar ur Ashfords sortiment finns att låna under kursen.
Inom vävningen arbetar vi med enkla men kraftfulla vävstolar i form av s.k. ”rigid heddle looms” (”grindvävstol” på svenska). Dessa vävstolar är små och till synes enkla, men kan användas till allt från delikata sjalar och beklädnadstyger till robusta ullmattor! Vi går igenom grundläggande bindningslära, alltså läran om hur trådarna i väven på olika sätt binder ihop varandra till en textil, olika färgeffekter och även hur man kan arbeta med att färga garnet för vävning för att uppnå olika effekter. Vävstolar ur Ashfords sortiment finns att låna under kursen.

För mer info och anmälan kontakta Suzanne Mellgren, Gudruns Ullbod på 073-983 01 30.

Datum
14-15 september & 16-17 november

Pris
3300 kr inkl. helpension / 2800 kr exkl. boende

Välkomna! / Suzanne & Stefan

KONTAKTA OSS


Hör gärna av dig till oss på Gudruns Ullbod om du har några frågor eller funderingar. Vi återkommer alltid så fort vi kan, men vid högtider och under kampanjer så kan det dock ta lite extra tid.

Öppettider
Öppet efter tidsbeställning

Gudruns Ullbod
Enköpings-Näs Sjövreten 1
745 92 Enköping
susanne.mellgren@gmail.com
+46 073-98 30 130